Havets dag 2012

En sådan dag! Tusentals glada människor (och säkert en och annan surpotta också 🙂 ) besökte idag Falsterbokanalen för att vara med om Havets Dag.

De kom inte förgäves. Man fick se båtar och skepp av olika slag – en replik av ett medeltidsskepp, en nybyggd seglande brigg av 1800-talsmodell, en modern lotsbåt, sjöräddningsfartyg, snabba RIB-båtar, optimistjollar, Rescue Runners, snipor… Den som kom för att spana på fartyg gick inte lottlös.

Tälten på hamnplanen var fyllda av aktiviteter och uppvisningar; kultur, lokalhistoria, teknik, natur och miljö, pedagogik och prova-på-aktiviteter för barn och vuxna i alla åldrar. Och tälten var fyllda av besökare också! Tidvis var det riktigt trångt och trevligt.

Visst hängde regnet i luften (och det till och med ramlade ner någon gång) men vad gör väl det när det finns fullt med intressanta föredrag (under tak!) om ämnen från försvarshistoria och minkrig över havsplanering och strandskydd till sjömätning, tumlare och fåglar. Eller varför inte se på en film om Falsterbokanalens byggande för 70+ år sedan?

Och så kunde man naturligtvis fika. Korven gick åt i en takt som gjorde att det på söndagseftermiddagen enligt uppgift inte finns en enda korv att köpa på hela Falsterbohalvön. Om det var de fantastiska frivilliga som skapade Havets dag, de medverkande organisationerna eller de tusentals besökarna som åt alla korvarna vet vi inte. Troligen var det (precis som den lyckade dagen) en gemensam insats.

 

 

Det här inlägget postades i Allmänt, Havets dag. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.